En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar olağan kapı kolu gibi mümkün.

Ancak yangındaki ürkü simultane yekten binaya intisap etmek talip hevesli olmayan kişilerin bu hareketinin önlenmesi ancak yangın merdiveni kapısının haricen açılmasının önlenmesi ile olası olacaktır.

İşaretlendirmeler: Ivedi durumlarda kullanılması gereken bapların tamamı anlayışaretlenmelidir. Üzerinde “ivedili çıkış” yazgısı kâin baplarda fosforlu ya da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Yangın kapısı ivedi çıkış bağırsakin kullanılacaksa o ahit lazım koşulları / standartları sağlayan şu demek oluyor ki yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel hâl anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya doğru kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları yürekin bu menteşelerin sağlamlıklı çdüzenışması ve kapıyı geri kapatması gerekir.

 Yangın merdivenleri içeriden yahut dışarıdan bünyelabilmektedir. Autardan yapılan merdivenler henüz azca maliyeti ve konum kaybının daha az olmasından dolayı henüz çok tercih edilmektedir.

Açılıp - kapanma çalışmalevinin sorunsuz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında mukannen periyotlarla bu vaziyet kontrol edilmelidir. 

Yangın Çıkış Kapısı yangın yerinde binadan emniyetli bir şekilde tahliye olmayı sağlayıcı bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalı, kolayca ve hariçya harbi açılmalıdır.

Yangın merdiveni kapısı, yamanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı takti özelliği sayesinde alevlerin muayene altına alınmasında dayanak olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; ön nüshası 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak Yangın Kapısı bu özel şartlar haricinde baş olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Vahit Kanatlı Yangın Kapıları; Uslu kanatlı dizaynıyla, ensiz mekanlarda da kullanmaı kolaylaştırırken, yangın çabucak emin bir çıkış katkısızlar.

Kaçış yolları, bir konstrüksiyonnın rastgele bir noktasından alan seviyesindeki caddeye derece olan devamlı ve engellenmemiş yolun tümdır. Kaçış yolları kapsamına;

Ulaşım kolaylığı tedarik etmek amaçlı mimarilmış merdivenlerin dışında gönül eminğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Hayat idare etmek namına yangın merdivenleri içinde benibeşer çitndıran tüm kuruluşlarda olmalıdır.

Yangın merdivenleri, sair katlardan ayrılan yangın baplarıyla donatılmalıdır. Bu kapılar yangın durumunda otomatik olarak kapanmalı ve yangının yayılmasını

Report this wiki page